Oficjalne forum studenckie SWSPiZ w Łodzi Strona Główna  
 Regulamin forum  •   FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Pytanie odnośnie studiów rozpoczynających sie od Marca
Autor Wiadomość
Jakub
Gość
  Wysłany: 2010-03-05, 05:19   Pytanie odnośnie studiów rozpoczynających sie od Marca

Witam,

po kilku dniach od zapisania się na studia zaoczne zauważyłem w Aktualnościach ten wpis:

UWAGA!!! Termin rozpoczęcia zajęć w semestrze letnim dla studiów zaocznych:

* Zjazd A - 27/28. II. 2010 r.,
* Zjazd B - 6/7. III. 2010 r.

Rekrutacja trwała do końca lutego więc pomyślałem, że dotyczy to studentów II roku i późniejszych lat. Czekałem zatem cierpliwie na więcej informacji. Dzisiaj jednak postanowiłem przejrzeć Archiwum i znalazłem tam taki wpis:

Studenci pierwszych semestrów kierunku Informatyka inżynierska i II-go stopnia
proszeni są o pilne zgłoszenie się w dziekanacie w celu wyboru specjalizacji!

Nie jestem w stanie stwierdzić z jakiego dnia ten news pochodzi gdyż nie ma daty wyświetlanej przy komunikatach. Rozumiem zatem że "przeleciał" mi ten news i że studia, na które zapisy trwały do końca lutego, aktualnie trwają, czy tak? Mimo iż na oficjalnej stronie rekrutacyjnej kierunku Informatyka widnieje taka wiadomość:

Studia inżynierskie I-go stopnia trwają 7 semestrów, podczas których proponujemy państwu blok przedmiotów wspólnych, natomiast od semestru 2-go do wyboru są następujące specjalności: lista specjalności.

Widocznie studia zaoczne rządzą się innymi prawami niż dziennie (co zrozumiałe ze względu na ilość godzin).

Jeżeli w/w studia już trwają to pozostaje mi próbować aplikować w przyszłym semestrze. Liczę jednak na odpowiedź za którą serdecznie dziękuje.

Pozdrawiam
Jakub

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi